Heufkensstraat 41

9630 Zwalm

0475 47 06 94

0473 42 05 88

nele@hippotherapeut.be

BE0661.841.193.

 

Wat mag je verwachten?

 

 

We vertrekken vanuit het unieke en de eigenheid van elk kind. Vanuit de idee dat elk kind een uniek persoontje is boordevol kwaliteiten. Tijdens dit kamp gaan kinderen hun kwaliteiten leren (her)ontdekken en (h)erkennen met behulp van de paarden.

Een positieve benadering, in alle rust met respect voor het tempo van elk kind staan centraal.

D.m.v. verzorging, grondwerk, observatie van het kuddegedrag leren we de paardentaal kennen en zelf contact leggen met de paarden.

Naast het grondwerk en het werken naast het paard gaan we natuurlijk ook rijden. Leer de bewegingen van het paard voelen, geef je over, laat je meenemen en geniet van het gedragen worden. Leer je paard leiden en begeleiden zonder dwang en trek en sleurwerk, maar vanuit wederzijds respect en vertrouwen.

Doordat de plaatsen beperkt zijn (maximum 15) kunnen wij een rustig kampje garanderen met voor elk kind en jongere een aanpak op maat. Op een speelse manier leren we enerzijds kennismaken met de wondere wereld van de paarden en anderzijds meer inzicht krijgen in onszelf.

We leren omgaan met onze gevoelens: kwaadheid, verdriet, angst...

wat je ook voelt het is oke

adhv praatpapieren, knutselen en kleien,symboliseren krijgen we meer zicht op wat er in ons leeft en leren we hoe daar mee om te gaan.

Bij de allerkleinsten (tussen 6 en 8) ligt de nadruk meer op het verzorgen, knuffelen, kennismaken met al onze dieren: konijntjes, poezen, hond, pony's en paarden, kippen en eenden, papegaai. Wat kunnen wij van de diertjes leren, hoe communiceren zij met elkaar, kunnen zij bang, boos, blij, verdrietig zijn? Hoe houden zij ons een spiegel voor? Het wordt een super leuke week waarbij we ook onszelf beter leren kennen.

Wie wil kan en mag natuurlijk ook echt paardrijden.

 

De kampjes worden begeleid door Filip (ervaren lesgever, trainer B, paarden osteopaat en ruiter), die je zal meenemen in de wondere wereld van het paard en Nele (psychotherapeut, hippotherapeut, equicoach, systemisch paardencoach en integratief verliescounselor voor kinderen en jongeren en present child kindertolk), die je zal meenemen in een boeiende zoektocht naar jezelf.

Emma, Lotte, Stef, Lotte, Jolijn en Florine zijn enthousiaste jongeren die jullie zullen begeleiden in de spelletjes, meehelpen met het werken en rijden met de paarden en de avondactiviteiten voor hun rekeing nemen.